Godadgang Logo

ARKIVERET INDHOLD

Indholdet er måske ikke længere relevant eller gældende!

Nyt fra os

Tid til at planlægge ferie...

Der er mange dejlige feriesteder, som er god adgang mærket. Dermed kan du lettere finde oplysninger om adgangsforholdene og tilgængeligheden i øvrigt og måske kan det hjælpe dig til at vælge et dejligt sted at holde ferie.

Har du eksempelvis set omtalen af Naturperlen i Sønderjylland, som er sit navn værdig. Der venter dig tre dejlige lejligheder, hvoraf den ene er smukt og tilgængeligt indrettet. Alle lejligheder har terrasse og via løfteplatform kan alle komme op til panorama-terrassen med skøn udsigt over Genner Bugt og den udendørs spa.

Eller har du set tilbuddene fra Feriecenter Slettestrand for nylig. Slettestrand er kendt for sine mange aktivitetsmuligheder, hvor alle kan være med. Seneste skud på stammen er det smukke Havbadehus, hvor man kan bade i 34 grader varmt vand hele året. Der er gjort meget ud af arkitekturen og tilgængeligheden - både til omklædningsfaciliteterne og til bassinet.

Musholm Bugt - Sport, Ferie og Konference skal også lige nævnes. Hvis det er et par år siden du har været der, eller måske har du aldrig været på Musholm, så bør du helt sikkert overveje en ferie i de sydsjællandske område. Musholm Bugt har dejlige, tilgængelige lejligheder i forskellig størrelse (2-8 personer) og nye smarte  hotelværelser med udgang til terrasse. Et besøg på Musholm er en totaloplevelse med smuk arkitektur, skønt beliggende ned til vandet, mange aktivitetstilbud, dejlig mad i restauranten og super tilgængelige faciliteter, som alle kan få glæde af.

Så hvad venter du på  - få bestilt din ferie nu...

februar 2019 

God Adgang til sundhedssektoren i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden benyttede den internationale handicapdag (3. december) til at opfordre flere behandlere i Region Hovedstaden til at tilmelde deres klinikker til en God Adgang mærkning. I perioden frem til udgangen af 2019 kan alle klinikker i regionen få et gratis besøg af en konsulent fra God Adgang.

Med flere God Adgang mærkede klinikker bliver det lettere at finde oplysninger om adgangsforholdene til de forskellige behandlere, så den enkelte patient kan vurdere og planlægge sit besøg. Oplysningerne om adgangsforholdene til de mærkede klinikker vil kunne findes på godadgang.dk, sundhed.dk og på klinikkernes egne hjemmesider. Informationerne indeholder både billeder, detaljerede oplysninger og de mærker, som klinikken har opnået.

Region Hovedstaden har produceret en kort animationsfilm, som kort beskriver, hvad en God Adgang mærkning er. Du kan se den her.

 https://www.facebook.com/RegionHovedstaden/videos/10212050836439507/

 "Vi glæder os meget over regionens initiativ og er klar til at besøge de klinikker, der melder sig til"  siger Ulla Kramer, sekretariatslederen i God Adgang.

 december 2018

God Adgang deltog i konferencen
"Destinations for all 2018".

Worldsummit "Destinations for all 2018" er en konference med fokus på turisme for alle. Konferencen blev afholdt for anden gang med deltagelse af 400 mennesker fra 42 lande. Der var mere end 80 indlæg, som alle handlede om, hvordan man lokalt, regionalt eller nationalt kan øge kundeunderlaget for turismen ved at udvikle produkter, som er interessante for den voksende del af befolkningen, som er berørt af en funktionsnedsættelse.

Der blev naturligvis fortalt om trendsetter produkter som skydiving, dykning, klatring og riverrafting, som er indrettet med udstyr og uddannelse af personale, så også gæster med handicap af forskellig art kan deltage i disse ferieaktiviteter. Nogle af de største turoperatører på området fortalt om deres erfaringer med at arrangere rejser for gæster med handicap. Men også den bredere turisme som by, ferie, møde og kystturisme, hvor gæsterne selv arrangerer meget af deres feries indhold, var i fokus.

En stor del af indlæggene fokuserede på det arbejde som mange destinationer har gjort for at udvikle tilgængelig turisme. Portugal, England, Tyskland, Luxembourg, Frankrig, Belgien, Holland, Danmark, Canada, Indien, Japan, New Zealand og Australien var nogle af de lande, som delte deres erfaring om strategier, commitment, markedsføring, involvering, produktudvikling, medarbejderuddannelse, registrering og mærkning af adgangsforholdene m.m. med konferencens deltagere.

Niveauet var højt. Der hersker en helt indforstået og velbegrundet opbakning til at turismen skal udvikles, så den voksende del af befolkningen med en funktionsnedsættelse - p.t. ca 20 % - fortsat kan rejse og forbruge turistprodukter. De forskellige lande er færdige med at diskutere markedets størrelse - for erfaringer og analyser viser, at det er rigtig stort.  Flere lande har udviklet deres nationale strategier og sikret finansielle muligheder til at kunne igangsætte en udvikling på alle niveauer. Fra strategisk udvikling til modtagelsen af gæster. Og en veldokumenteret plan med klare mål giver resultater fortæller repræsentanterne fra bla. Canada, Belgien, Portugal og Frankrig. 

Konferencen efterlader os fra Danmark med et ganske tydeligt indtryk af, at vi også må se at komme ud af starthullerne og indtænke strategier og handlingsplaner for, hvordan vi som land og som destination kan være med i konkurrencen om gæsterne i årene fremover. Vi taber p.t. terræn.

Der er ingen tvivl om, at vi fortsat har et af de bedste værktøjer i form af mærkeordningen God Adgang, både når det kommer til formidling af information om tilgængeligheden til produkterne til potentielle gæster og som rådgivning til virksomhederne - men værktøjet kan bare ikke alene løfte en destinationsudvikling. Der skal så meget mere til. Det gode er, at vi har rigtig mange fine ideer til, hvordan det kan gøres - for der er meget at lære af konkurrenterne.  

Man kan se det samlede program via nedenstående link og ved at klikke på de enkelte foredrag, kan man læse de korte abstracts, som også indeholder mange informationer. (Siden er tilgængelig med skærmlæser m.m.)  I løbet af oktober måned vil arrangørerne lægge mere materiale frem om de enkelte indlæg. https://www.destinationsforall2018.eu/en/programme/programme-at-a-glance/

Konferencen afholdes næste gang i 2022.

oktober 2018

Åbent for ansøgning til tilgængelighedspuljen 2018

Så har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen åbnet for ansøgninger til dette års tilgængelighedspulje, som er på kr. 8 mio. samt tilbageløb fra tidligere års puljer.

Det er kommunale, regionale og andre offentlige institutioner og bygningsejere, som kan søge tilskud fra tilgængelighedspuljen.  Der skal være tale om en foranstaltning, der forbedrer tilgængeligheden i en eksisterende bygning i overensstemmelse med et eller flere af bygningsreglementets tilgængelighedskrav. Det kan fx være tilskud til etablering af en elevator eller et nyt tilgængeligt toilet i offentlige bygninger som skoler, kirker, museer, forsamlingshuse, sundhedsklinikker eller haller mv. Der gives tilskud til 25 procent af de tilgængelighedsforbedrende projektomkostninger.

Ansøgningsperioden for 2018 er i år udvidet, så ansøgningsfristen er den 5. oktober 2018.

19. marts 2018

Skal du med på en konference om "accessible tourism"?

I 2018 er der især to internationale konferencer, som er interessante for alle, der interesserer sig for "turisme for alle - eller "accessible tourism" som er det internationale begreb.

Den 1. og 2. oktober 2018 afholdes "2nd World Summit on Accessible Tourism - Destinations for all". Som titlen angiver er det anden gang, at denne konference afholdes. Den første konference blev holdt i Montreal med deltagelse af 360 deltagere fra 31 lande. Nu kommer konferencen til Europa, og konferencens høje faglige niveau vil sikkert betyde, at mange vil drage til Brussel, hvor konferencen afholdes. Man kan læse mere om konference via dette link: https://www.destinationsforall2018.eu/

Den anden interessante konference er "UDheit2018", som afholdes i Dublin den 30. oktober-2. november 2018. Det er 4. gang konferencen afholdes. Konferencens arbejdstitel er "Transforming our World through Diversity, Design and Education". Programmet er p.t. under udarbejdelse og kan følges via dette link: https://www.udheit2018.com/

Begge konferencer afholdes i fuldt tilgængelig faciliteter.

Februar 2018

Ny analyse 

Turister med funktionsnedsættelse udgør et vækstpotentiale for dansk turisme

Omkring 8 procent af alle turistovernatninger i Danmark foretages af turister med en funktionsnedsættelse eller et handicap. Der er således tale om et ikke uvæsentligt vækstpotentiale for de turistprodukter og oplevelsestilbud, som er indrettet, så alle kan forbruge dem. Det viser en ny analyse fra Visitdenmark om Danmark som tilgængelig feriedestination.

Du kan læse Brian Mikkelsens pressemeddelelse og downloade hele rapporten via dette link.

http://em.dk/nyheder/2017/05-24-vaekstpotentiale-inden-for-turisme

2 internationaler konferencer om "accessible tourisme" i efteråret 2017

Ønsker du at blive klogere på tilgængelige turismeruter med fokus på mad og kultur afholdes der en spændende konference om dette emne den 6. oktober 2017 i Vicenza i Italien. Du kan læse mere om konferencen på ENAT's hjemmeside via dette link:

http://www.accessibletourism.org/?i=enat.en.events.2027

En anden interessant konference for nationale og regionale turismeaktører er ENAT's Learning Event. For 2. gang afholdes denne "NTO learning event on accessible tourism destination". Denne gang med fokus på kvalitet, komfort og sikkerhed for alle. God Adgang har tidligere deltaget og det er et oplagt sted at hente ny viden og udveksle erfaringer med virksomheder og NTO'er, der allerede arbejder intensivt med turisme for alle.

Du kan læse mere om NTO learning event via dette link:

http://www.accessibletourism.org/?i=enat.en.events.2027


God Adgang har været på genbesøg i 120 bygninger i København

Københavns kommune har netop fået gennemgået og opdateret alle deres faktaark til borgere og turister om adgangsforholdene til godt 120 bygninger. Der er tale om bygninger til kulturelle formål, biblioteker, sportsfaciliteter, havnebade og servicetilbud til borgerne.

Med opdateringen kan alle nu finde oplysninger om stederne og se et stort udvalg af billeder af de faciliteter, som tilbydes publikum. Du har også fortsat adgang til alle detajlerne, så som mål vedrørende passagebredder, højder, hældninger m.m.

Som noget nyt kan man via små røde og gule ikoner på faktaarkene hurtigt se hvilke forhold, der ikke er 100 procent i orden, og således let afgøre om det er har betydning for ens egen færden. Kommunen har forlænget mærkningen til udgangen af 2018.

Du kan se mange mærkede steder i København via dette link:

http://www.godadgang.dk/dk/steder/oversted.asp?id=5115

God Adgang er også med på farten….

Nu kan du på din mobiltelefon eller tablet finde oplysninger om adgangsforholdene til de steder, der har valgt at blive God Adgang mærket. Du skriver blot ”god adgang” i søgefeltet i din browser, og vupti så har du mulighed for at få vist de steder i nærheden, som er God Adgang mærket.

Du kan se de mærkede steder på kort eller i lister, og derfra kan du klikke ind og se alle oplysninger om stederne. Det kan være, du vil se billeder af toilettet eller oplysninger om, hvor meget en rampe hælder.

Du kan se de oplysninger, der vedrører dig. Har du nedsat hørelse, kan du vælge at se de oplysninger, der kan være af betydning for dig. Er du gangbesværet, er det ofte andre forhold, som er vigtige, og så kan du finde disse oplysninger – eller du kan vælge at se alle de oplysninger, vi har om stedet.

Du kan vælge at søge via kortet eller du kan søge efter et bestemt sted eller en bestemt kategori. Vi håber du får rigtig meget glæde af informationerne, når du er på farten eller planlægger en tur.

Har du husket at markedsføre dine faktaark med informationer om tilgængeligheden?

Alle God Adgang mærkede steder har deres egne faktaark på godadgang.dk. Men har du husket at markedsføre faktaarkene i dine egne kanaler? Det er utrolig vigtigt for en stor del af dine kunder eller besøgende, at man kan finde informationer om adgangsforholdene forud for et besøg. Og hvad er mere naturligt end at kigge på din hjemmeside. Derfor anbefaler vi, at du lægger et link til dine faktaark om adgangsforholdene ind på din egen hjemmeside under ”praktiske informationer”, ”værd at vide”, ”adgangsforhold” eller hvor det nu må være naturligt på din hjemmeside.

Du kan eventuelt skrive en kort tekst, som kunne være noget i stil med nedenstående eksempel. 

"Vores virksomhed er God Adgang mærket, og du kan læse mere om tilgængeligheden i vores faktaark, som du finder her (link). Det er vigtigt for os, at du har mulighed for at få detaljeret information om adgangsforholdene, så du kender vores faciliteter på forhånd og kan planlægge det, der skal til, for at det fungerer for dig. Har du brug for flere oplysninger end dem, du finder i faktaarket, er du velkommen til at kontakte os."

Så ved dine kunder, at du har tænkt på deres specielle behov.  

Så kom de endelig – de nye faktaark på godadgang.dk

Tjek de nye faktaark på godadgang.dk – de er blevet rigtig fine. Nu er der nemlig mange flere fotos af de steder, der er God Adgang mærket.

Informationsværdien er styrket

Faktaarkene på godadgang.dk indeholder rigtig mange detaljer om tilgængeligheden til museer, hoteller, attraktioner, rådhuse, svømmehaller, skoler, konferencesteder m.m. Detaljer som er vigtige for af mennesker med handicap kan vælge hvordan og hvor, de ønsker at færdes. Disse mange oplysninger bliver nu suppleret med billeder.

”Det har længe været vores ønske at kunne vise billeder sammen med de mange data. Nu er det blevet muligt og vi glæder os til at vise det frem” siger Ulla Kramer fra God Adgang.

Et billede siger meget

Alle steder, der er blevet God Adgang mærket siden 2015, vises med mange fotos af stederne. Man kan derfor hurtigere danne sig et billede af, hvordan bygningen ser ud. Billederne skal dog læses sammen med de detaljerede oplysninger, da det kan være svært at se en dørbreddes mål eller et vendeareals størrelse.

God Adgang besøger alle steder cirka hvert 3. år, og derfor vil der gå noget tid, før alle faktaark har tilstrækkeligt med fotos. De mærkede steder kan dog allerede nu indsende fotos, hvis de ikke vil vente, og så lægger God Adgangs sekretariat billederne ind på de respektive faktaark.

De nye faktaark er svaret på brugernes ønske om lettere at kunne visualisere adgangsforholdene forud for et besøg. Flere af de God Adgang mærkede virksomheder og steder har ligeledes ønsket at kunne markedsføre sig bedre. Eksempelvis ved at kunne vise de gode tilgængelige løsninger frem eller at informere om de alternative løsninger, der findes. Måske er adgangsvejen ikke helt perfekt, men den kan bruges af nogle. Med fotos vil det være endnu lettere for gæster og kunder at vurdere mulighederne ud fra egne behov, og det kan give flere gæster.

Se et par eksempler på de nye faktaark her:

Nye faktaark for Fuglsanghus

Nye faktaark for Taarbæk Strand

Nye faktaark for Fysioterapi Nordvest




Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96