Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Få websiden læst højt

For at få teksten på hjemmesiden læst op skal du have en lille "fjernbetjening" fra www.adgangforalle.dk. Fjernbetjeningen er et lille gratis computerprogram.


Sådan henter og indlæser du fjernbetjeningen på din computer:

  1. Gå ind på på www.adgangforalle.dk/download.htm.
  2. Følg instruktionen på siden.

Når du vælger at hente fjernbetjeningen, vil du blive spurgt om du vil hente en fil der hedder install.exe på 820 KB. Under indlæsningen af programmet vil du blive bedt om at tage stilling til, hvor på din computer fjernbetjeningen skal indlæses.

Systemkrav

For at anvende adgangforalle.dk-fjernbetjeningen, skal din computer opfylde følgende minimum krav:

Sådan anvender du adgangforalle.dk-fjernbetjeningen:

Når du har hentet og installeret adgangforalle.dk-fjernbetjeningen på din computer, skal du åbne fjernbetjeningen fra knappanelet i din Internet Explorer-browser.

Klik på det lille taleboble-ikon i Internet Explorers knappanel. Herefter åbner du fjernbetjeningen, der nu er klar til brug.

Dukker knappen ikke op i Internet Explorers knappanel kan det være nødvendigt at "højreklikke" på dette og vælge tilpas, hvorved der bliver mulighed for at tilføje knappen.

For at få teksten på en hjemmeside læst højt skal du først markere den tekst, du ønsker oplæst og derefter klikke på afspil-knappen på fjernbetjeningen.

  1. Marker den tekst du vil have oplæst.
  2. Klik på afspil-knappen på fjernbetjeningen.

Fjernbetjeningen og tilgængelighed

Fjernbetjeningen kan være et alternativ til at få læst tekst højt i de tilfælde, hvor man ikke har adgang til et rigtigt skærmlæser- og talesyntesprogram.

Fjernbetjeningen er desværre ikke fuldt tilgængelig, fx kan den ikke betjenes ved hjælp af tastaturet. Det betyder at, bl.a. blinde ikke kan bruge fjernbetjeningen.til topGå til top