Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Faaborg-Midtfyn kommune har fokus på God Adgang

Faaborg-Midtfyn kommune har besluttet at styrke informationen om adgangsforholdene til kommunens bygninger og har derfor meldt sig ind i mærkeordningen God Adgang.

I første omgang skal 16 bygninger registreres og mærkes for tilgængelighed, så borgere i hele kommunen kan få oplysninger om adgangsforholdene til sportsfaciliteter, museer og offentlig forvaltning. Med en elektronisk tilgængelighedsguide på kommunens hjemmeside og på godadgang.dk bliver det lettere for alle at færdes i kommunen.

Faaborg-Midtfyn kommune har øget fokus på gode adgangsforhold, og nu skal bygningerne stå deres prøve. Sammen med mærkningen får kommunen nemlig et samlet overblik over tilgængeligheden til bygningerne og forslag til forbedringer af adgangsforholdene. "Vi ser frem til dette tilgængelighedstjek" siger Pia Pedersen, medlem af tilgængelighedsudvalget, og fortsætter.  "Det er et godt tiltag i den rigtige retning, da det vil være med til at synliggøre tilgængeligheden i kommunen, og det vil gøre det lettere at arbejde mere konkret med tilgængelighed, så man hen ad vejen kan etablere bedre forhold".

"Dette tiltag får også betydning for alle, som ønsker at besøge Sydfyn som gæster eller turister. Fremover kan man eksempelvis få oplysninger om adgangsforholdene til vandrerhjemmet i Ringe eller campingpladsen ved siden af samtidig med, at man kan planlægge et besøg til Faaborg Kunstmuseum - fordi alle disse steder er mærket for tilgængelighed og kan findes på godadgang.dk", fortæller Ulla Kramer, sekretariatsleder i God Adgang. Allerede i dag er flere virksomheder mærket for tilgængelighed eksempelvis Restaurant Bro 7 i Faaborg og Egeskov Slot, som har arbejdet med gode adgangsforhold i flere år.

Men Faaborg-Midtfyn stopper ikke her. "Det er vigtigt, at vi i kommunen også får mange mindre steder registreret. Steder som har betydning for borgerne, tilflyttere og turister og derfor vil Faaborg-Midtfyn kommune ansætte en registrant til at registrere endnu flere steder på godadgang.dk," slutter Pia Pedersen.
De 16 bygninger registreres og mærkes i marts måned og vil herefter være at finde på godadgang.dk.

Yderligere oplysninger:
Pia Pedersen, Medlem af Tilgængelighedsudvalget i Faaborg-Midtfyn kommune, mail: piabpedersen@gmail.com
Ulla Kramer, God Adgang, mail: uk@godadgang.dk, tel. 51 34 35 96

 

 

 til topGå til top