Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Gør dit sommerhus tilgængeligt for alle

God Adgang har i samarbejde med ferieboligportalen Campaya.dk startet en kampagne, der skal få flere sommerhusejere til at gøre deres sommerhuse tilgængelige for mennesker med handicap.

Det er i dag et begrænset udvalg af danske sommerhuse og ferielejligheder, der er tilgængelige for mennesker med handicap. Der findes ganske givet et stort antal sommerhuse, der faktisk er anvendelige, men ejerne og udlejerne er ikke gode til at gøre opmærksomme på det og effektivt informere om indretningen, så mennesker med behov for ekstra tilgængelighed let kan se, om sommerhuset opfylder deres behov.

Dette har God Adgang og Campaya besluttet sig for, i fællesskab, at gøre noget effektivt ved.

Campaya.dk formidler mere end 60.000 ferieboliger i hele verden, heraf over 20.000 i Danmark. Campaya mærker efterspørgslen efter huse med gode adgangsforhold og vil gerne gå forrest, når det drejer sig om at kunne markedsføre og udleje egnede huse for mennesker med funktionsnedsættelse. Som ejer af en feriebolig kan man oprette sin bolig på portalen og selv stå for udlejningen.

Ejere af boliger på campaya.dk vil i projektet blive gjort opmærksom på den hjælp som danske husejere kan få fra Mærkeordningen God Adgang. En God Adgang mærkning af et feriehus betyder, at flere vil kunne booke huset - alene fordi det er muligt at få detaljeret information om tilgængeligheden. En kørestolsbruger vil aldrig booke et hus uden først at have sikret sig, at adgangsforholdene opfylder de behov, som den enkelte måtte have. Det samme gælder for allergikere, blinde og svagsynede, gangbesværede osv.  En God Adgang mærkning kan således være en mulighed for at nå ud til endnu flere potentielle lejere af et hus.

Alle God Adgang mærkede huse hos Campaya kan lægge link ind til deres God Adgang mærkning, som vises på godadgang.dk og få et skilt, der kan opsættes på/ved huset.

En God Adgang mærkning giver ejeren af huset en "tilstandsrapport over tilgængeligheden" - altså hvordan ser det ud i dag og opfylder huset minimumskriterier til tilgængelighed m.m. Rapporten indeholder også forslag til forbedringer og tips til de små ting, som man kan gøre for at forbedre adgangsforholdene. Læs mere om, hvordan du får dit feriehus God Adgang mærket.
 
Campaya har også gjort det let for ejere af feriehuse i Danmark, der ønsker at få mere information om hvad tilgængeligheden er. Med hjælp fra Bygge-og Trafikpolitisk Udvalg i Dansk Handicap Forbund har Campaya udarbejdet en introduktionsvideo, der fortæller om, hvad det er for nogle ting, man skal være særligt opmærksomme på.
Videoen kan ses her: http://www.campaya.dk/tilgaengelighed.cms

Udvalget af de kørestolsegnede ferieboliger (selvoplyst), der findes i dag på Campaya.dk, kan ses her:
http://www.campaya.dk/handicapvenlige

Mere information:
God Adgang: Ulla Kramer, uk@godadgang.dk, tel. 51 34 35 96
Campaya: Claus Pedersen , clausp@campaya.com, tel 78 77 52 71til topGå til top