Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Husker du at involvere God Adgang?

Alle God Adgang mærkede steder kan som en del af deres medlemskab få sparring og rådgivning om tilgængeligheden i situationer hvor man eksempelvis skal bygge om, bygge ud eller renovere.

Der er mange situationer, hvor man kan forbedre tilgængeligheden, uden at det koster ret meget, hvis man i forvejen skal ændre på eksisterende forhold eller skifte noget ud.

Skal man eksempelvis skifte blandingsbatteri på håndvasken kan man vælge et armatur med en forlænget pal, som også kan betjenes, selvom man ikke har ret mange kræfter i fingrene. Det kan være man skal skifte låsen på toiletdøren, og så koster det ikke ekstra at anskaffen en lås med forlænget pal, som er lettere at betjene. Det kan være, man skal have ny skranke, og så kan man vælge en, der er lidt lavere i den ene ende, så alle eksempelvis kan nå en dankortterminal. Måske skal parkeringspladserne streges op på ny, og så kan man ved samme lejlighed få opstribet en plads i den rigtige bredde. Dørpumpen ved hoveddøren skal måske skiftes og i stedet kan man montere fjederlukning i hængslerne, så dørpumpen kan undværes.

Der er mange eksempler på, at selv små ting kan forbedre adgangsforholdene. Det vigtigste er, at man søger information og er bevidst om at finde løsninger. Det hjælper vi gerne med i God Adgang. Så husk at bruge dit medlemskab af mærkeordningen.til topGå til top