Godadgang Logo

ARKIVERET INDHOLD

Indholdet er måske ikke længere relevant eller gældende!

Kommunerne kan også med fordel benytte
Mærkeordningen for Tilgængelighed

Mærkeordningen for Tilgængelighed vil gøre det lettere for kommunerne at arbejde med tilgængelighed – til glæde for borgerne, der samtidig får et detaljeret informationssystem om adgangsforholdene til de kommunale bygninger med offentlig adgang.

Mærkeordningen har eksisteret siden 2004 og mange private virksomheder – fortrinsvis indenfor turismesektoren - er registreret og mærket for tilgængelighed. De mærkede steder har således styr på de forhold, der har betydning for tilgængeligheden, og der prioriteres og planlægges tilgængelighedsforbedringer rigtig mange steder.

Foreningen Tilgængelighed for Alle (FTA), der står bag mærkeordningen, har i 2010 rettet fokus mod bygninger og rekreative område, som er i kommunernes forvaltning, takket været økonomisk støtte fra Arbejdsmarkedet Feriefond.

Information til kommunerne har taget sin begyndelse i henvendelser til alle landets handicapråd med det mål at præsentere mærkeordningen. Det er centralt, at handicaprådene kender mærkeordningen, da de naturligt i de fleste kommuner er med til at anbefale en prioritering af de midler og metoder, der skal sikre bedre information og bedre tilgængelighed i kommunerne.

FTA’s præsentation tager udgangspunkt i mærkeordningens to kerneopgaver:

  • At sikre bedre information til borgere, turister, kunder, gæster om tilgængeligheden til de bygninger og udearealer på godadgang.dk.
  • At tilvejebringer et overblik over forhold, der har betydning for tilgængeligheden til kommunens bygninger, hvad kan forbedres og forslag til løsninger.

FTA har produceret en film på 4 minutter, om hvordan mærkeordningen kan bruges i tilgængelighedsarbejdet i en kommune. Der er også udgivet en ny brochure, som fortæller om behovet for information om tilgængelighed og hvordan mærkeordningen kan gøre arbejdet med tilgængeligheden bedre og lettere.

FTA har indtil nu besøgt 24 handicapråd/kommuner og planlægger fortsat møder. Interesserede handicapråd er velkommen til at rette henvendelse til sekretariatet på mail uk@godadgang.dk eller tel. 51 34 35 96.

De besøgte handicapråd er: Ballerup, Frederiksberg, København, Hillerød, Fredensborg (27.1.), Gentofte, Furesø, Greve (27.1.), Næstved, Ringsted, Fåborg-Midtfyn, Kerteminde,  Odense, Langeland, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Skanderborg, Randers (25.1.), Herning, Frederikshavn, Ålborg, Århus og Norddjurs.
Først i det nye år vil der blive aftalt møder med Thisted, Ringkøbing-Skjern og Fredericia.

Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96