Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Ny opfordring til kommunerne

God Adgang arbejder i dag sammen med flere kommuner om registrering og mærkning af tilgængeligheden til kommunernes bygninger og rekreative områder. Det betyder, at det bliver lettere for borgerne og turisterne i kommunen at få information om adgangsforholdene.

Hver 5. dansker er berørt af en form for funktionsnedsættelse og ikke alle bygninger i Danmark er lige tilgængelige for alle. Det stiller krav til grundig information om adgangsforholdene til de steder, man gerne vil besøge - uanset om det er en borgerservice i egen kommune eller et kulturhus i nabokommunen. 

Derfor er God Adgang konstant i dialog med kommuner, som ønsker at skabe gode adgangsforhold og god information om adgangsforholdene til de steder, hvor deres borgere færdes. God Adgang har været på besøg i 42 kommuner i gennem de sidste par år og i disse dage rettes, der en fornyet kontakt til de kommuner, hvor God Adgang endnu ikke har afholdt møde med kommunens Handicapråd eller Teknisk Forvaltning.

Kommunerne opfordres i første omgang til at få en præsentation af God Adgang og de fordele som et samarbejde kan tilføre kommunen. Hvis kommunen  har interesse i både at informere sine borgere og arbejde systematisk med tilgængeligheden, begynder overvejelserne om hvilke bygninger og hvilke steder, der er relevante at inddrage. Og så guider God Adgang gerne processen herfra. Du kan se vores introduktionsfilm her.

Vi håber, at endnu flere kommuner får lyst til at lære God Adgang at kende, og vil se frem til at møde flere af tilgængelighedens forkæmpere i løbet af efteråret.  

 til topGå til top