Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Alle kan få brug for at kontakte en psykolog

Og det har netop været drivkræften for psykolog Margrethe Rhiger, der netop har åbnet sin psykologpraksis i Hørsholm. Lige fra starten har det været et ufravigeligt krav, at der skulle være god tilgængelighed for alle til de lokaler, som skulle danne rammen om Margrethes nye arbejdssted.
 
Foreningen Tilgængelighed for Alle (FTA) har bistået Margrethe med valget af egnede bygninger. Flere steder har været besøgt, og til sidst faldt valget på lokalerne i Hørsholm. Margrethe Rhigers nye psykologpraksis er den første tilgængelighedsmærkede psykologpraksis i Danmark.

"Jeg har gennem det meste af mit arbejdsliv arbejdet med mennesker med langvarige funktionsnedsættelser i kroppens bevægeapparat og vejrtrækningsproblemer. Jeg ønsker fortsat at kunne byde mennesker med disse typer af udfordringer velkommen i min praksis, og tilgængelighed har derfor været af helt central betydning i min søgning efter egnede lokaler. Desuden synes jeg jo, at alle skal have adgang til en psykolog, en tandlæge, en fysioterapeut eller en læge", fortæller Margrethe Rhiger. "Alle kan få brug for at tale med en psykolog. Derfor siger det sig selv, at tilbuddet om psykologhjælp ikke skal være forbeholdt mennesker, der kan gå på trapper."

Det er jo desværre ofte sådan, at lokaler på første sal udlejes til sundhedsklinikker, og det er ikke særligt hensigtsmæssigt. FTA hilser derfor Margrethes bestræbelser om at skabe en tilgængelig klinik velkommen. Gode tilgængelige klinikker - eller i hvert fald information om tilgængeligheden til klinikker - vil betyde, at rigtig mange mennesker med funktionsnedsættelse vil søge hen til disse behandlingstilbud. Vi håber, at flere får øjnene op for disse "kunder", for de kommer i hvert fald ikke, hvis de ikke kan komme ind, siger Ulla Kramer, sekretariatsleder i FTA.

 til topGå til top