Log ind
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder

Storbyferie er ikke lige let alle steder

Det er ikke lige let at få information om adgangsforholdene til oplevelser og attraktioner i de 4 største byer i Danmark. Der er stor forskel på om man vil besøge museer i København eller i Ålborg.

For mennesker med funktionsnedsættelse er det af stor betydning, at man kan få pålidelig information om adgangsforholdene til museer og forlystelser inden man planlægger et besøg. Er man dårligt gående, har nedsat syn eller sidder i kørestol vil man ikke planlægge et besøg uden at have vished for, at man rent faktisk også kan opleve det, man regner med at kunne opleve.

På hjemmesiden godadgang.dk kan man finde alle de steder i Danmark, der er registreret og mærket for tilgængelighed. I København har rigtig mange museer, oplevelser og forlystelser valgt at informere gæsterne om tilgængeligheden og dermed åbnet for at endnu flere trygt kan planlægge at besøge stederne. Anderledes ser det ud for Århus, Odense og Ålborg. Mens listen over tilgængelighedsmærkede steder i København rummer godt 45 interessante steder, er der i Odense, Århus og Ålborg kun tale om et fåtal. Foreningen Tilgængelighed for Alle, der står bag mærkeordningen for tilgængelighed, har ikke nogen forklaring på, hvorfor turisterhvervet i det tre byer ikke gør det lettere for endnu flere gæster at besøge deres virksomheder.

I Århus er de største attraktioner medlem af mærkeordningen, eksempelvis Den Gamle by, Scandinavian Congress Center, Århus Musikhus, Tivoli Friheden, Moesgård og Atletion - mens det rummer en del udfordringer at finde information om adgangsforholdene til de mindre attraktioner, restauranter, hoteller m.m.

I Odense kan man få information om Danmarks Jernbanemuseum, Odense Zoo og Fyrtøjet men derudover markedsføres Odenses kultur og oplevelsestilbud ikke specielt men henblik på at vise, at alle trygt kan færdes og få en god oplevelse på et af de mange spændende tilbud, der findes i Odense.

I Ålborg er Ålborg Zoo og Kunsten - Museum of modern Art blandt de virksomheder som gerne byder alle velkomne. Men bor man i Sorø og skal besøge Ålborg kan det være ganske kompliceret at finde egnede forlystelser eller overnatningssteder.

Så er man kulturelt interesseret, ønsker at more sig med familien eller opleve en udstilling med et specielt interessant emne, er der størst chance for at få pålidelig information om tilgængeligheden, når bygningen er placeret i København.

Listen med de 45 steder i København (excelskema)

januar 2011til topGå til top