Godadgang Logo

Tilgængeligheden til strande og søer

Som inspiration til din næste tur ud til oplevelser ved strande eller søer har vi lavet et lille udpluk af de ture, der er god adgang registreret. Klik på linket for at læse mere om hvert sted.

Du kan også klikke tilbage til søgemuligheden og søge på kategorier som "naturoplevelser og udsigtspunkter", "badebroer" eller "badestrande" for at læse om tilgængeligheden til flere steder.


En tur til standen er ikke kun en god udflugt om sommeren. En tur til stranden kan være en fin oplevelse hele året. Sol, blæst, regn, tåge - vejret i Danmark  har mange facetter. God Adgang var på Kobæk Strand en dag himmel og hav stod i et. Men den populære strand med sin 90 m lange bro ud i vandet og rulletæppet hen over sandet gør det muligt for mange outdoor mennesker at komme til vandet i al slags vejr. Du kan læse mere om parkering, toiletter, strandrulletæppet og badebroen ved at klikke på linket til Kobæk Strand. 
Hasmark Strand på Fyn er udover at være en populær badestrand om sommeren også indrettet med en strandpark med siddepladser, læskærme som kan benyttes hele året, omklædningsfaciliteter, shelter, grillpladser og toiletfaciliteter. På en solskinsdag eller når man vil se havet med skum på, så er det muligt at parkeret og via fast belægning at komme op på diget og se ud over de smukke omgivelser. 

Bellevue er en meget populær strand, og der kan være mange besøgende på de gode sommerdage. I sydenden af stranden (den ende der er tættest på København) er der en lille parkeringsplads med bl.a. 2 pladser til biler med handicapparkeringstilladelse. Derfra er der god adgang til stranden via en beton sti, som går langs hele stranden, forbi kiosk og cafeer og ud på de to "arme" ud i vandet med de ikoniske blå og hvide livreddertårne, hvor der er gode trapper ned i vandet med håndlister i begge sider. Der er ikke ramper eller lift ned i vandet.

Det er muligt at reservere en strandkørestol, hvis man på forhånd bestiller den hos Gentofte Kommunes Hjælpemiddeldepot. Man skal selv hente og aflevere strandkørestolen efter endt brug efter aftale med Gentofte Kommune. Stolen kan skilles ad og samles igen uden værktøj, så den lettere kan være i en bil. For at benytte stolen er man nødt til at have en hjælper med, som kan skubbe stolen og i øvrigt håndtere den ude i vandet.  

Hellerup Strand ligger i forlængelse af Hellerup Lystbådehavn og Rosenhaven. Der er ingen handicapparkeringsplads eller tilgængelige toiletfaciliteter tæt på stranden. Fra strandpromenaden er der en rigtig flot adgang hen over sandet og ud på den lange badebro. Broen er i træ med håndlister i begge sider og er let at færdes på. Fra broen er der adgang til vandet via en god trappe (18-20 trin) med håndlister i begge sider og med en plint, som kan lette flyt fra kørestol til bro for selvhjulpne brugere. Der er ikke adgang til vandet via rampe eller lift.  Til gengæld er det også her muligt at låne en strandkørestol hos Gentofte kommune.
Ved Bigum Søbad ved Tjele sø er der 2 handicapparkeringspladser, et madpakkehus, et opholdsområde med borde og bænke, et søbad med en badebro og et tilgængeligt toilet med håndvask og skyl. Der er gode adgangsforhold til faciliteterne. 


Fra parkeringspladsen ved Birkesøvej går der en grussti med delvis løs belægning og hældninger på op til 13 % ned til det rekreative område ved Birkesø - et stort græsområde med 3 sæt borde og bænke, en bålplads og om sommeren er der adgang til et muldtoilet og en vandpost. Birkesø er en badesø, hvor man kan bade fra kanten eller fra badebroen, som dog er lidt svær at komme ud på, hvis ikke man er godt gående.
Thisted Kommune har store planer for udviklingen af Nr. Vorupør. Der er anlagt en ny smuk strandpromenade gennem byen langs stranden med de for området så karakteristiske fiskerbåde, der gør det muligt for alle at komme tæt på havet og stranden og ud på den imponerende mole. Havbadet og toiletfaciliteterne ved Molen er opført og derudover udvikles området i etaper. 

 


 

Nørresøbadet ved Viborg er et anlagt søbad med badebroer, et godt stisystem og borde/bænke til ophold. Det meste af området er med græs. Man kan bade fra broerne eller fra den lille sandstrand. Der er ikke særlige foranstaltninger som trapper eller ramper, der gør det let at komme i og op ad vandet. Der er et lille parkeringsareal ved søbadet men ikke en handicapparkeringsplads. Der er ikke handicaptoilet på området.

Sønder Ege Strand ligger helt ned til Knudsø ved Skanderborg/Ry, og man kan køre helt frem til området i bil. Der er store græsarealer, som kan benyttes til ophold og leg, og der er et område med en fin sti med fast grus ned til vandet og til badebroen. Der er en meget flot toiletbygning med tilgængelige toiletter og omklædningsmuligheder. Der er ikke adgang til vandet via rampe eller lift på stedet.

Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96